Acasă Sanatate Alexandru Rafila, acuzații grave la adresa lui Vlad Voiculescu: ”A vrut să...

Alexandru Rafila, acuzații grave la adresa lui Vlad Voiculescu: ”A vrut să politizeze INSP.” Ce spune despre Andreea Moldovan

DISTRIBUIȚI
Alexandru Rafila, acuzații grave la adresa lui Vlad Voiculescu: ”A vrut să politizeze INSP.” Ce spune despre Andreea Moldovan

Ordinul care stabilea noi criterii de carantinare a localităților, semnat de fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății, Andreea Moldovan, a fost publicat în Monitorul Oficial marți, fără ca premierul Florin Cîțu să știe. Miercuri, după ce a preluat interimatul la minister, premierul a abrogat ordinul.

Potrivit lui Rafila, INSP nu a susținut noile reguli de carantinare pentru că nu exista o modalitate corectă de a face acele calcule care să permită închiderea unei localități. Deputatul PSD a contrazis-o și pe Andreea Moldovan și a precizat că grupul științific invocat pentru acordul asupra ordinului are doar rol consultativ, iar din el fac parte și mulți militari și oameni din afara sistemului medical.

Alexandru Rafila l-a acuzat pe fostul ministru al Sănătății că ar fi vrut să politizeze INSP, un pas în acest sens fiind modificarea condiţiilor de concurs astfel încât unul dintre consilierii săi să poată ocupa o poziţie în cadrul instituiei.

”Tărăşenia asta ar fi avut şi o continuare pentru că, după ce colegii de la INSP au avut obiecţii şi pe acest ordin şi la alte poziţii ale Ministerului Sănătăţii – şi obiecţii profesionale, nu obiecţii subiective – s-a încercat politizarea Institutului Naţional de Sănătate Publică.Domnul ministru a schimbat – şi pot să vă pun la dispoziţie documentele semnate de domnul ministru – mai multe ordine prin care a modificat condiţiile de concurs, încât unul dintre consilierii lui să poată să ocupe această poziţie, a anulat comisia de concurs, a modificat şi condiţiile legate de organizarea concursului în scopul de a genera un control asupra INSP – care era un control politic, nu era vorba de un control profesional”, a declarat Rafila la unpost TV, potrivit hotnews.