Acasă Sanatate CINE ar trebui să fie viitorul ministru al Sănătății, după demiterea lui...

CINE ar trebui să fie viitorul ministru al Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu – Portretul-robot făcut de Nelu Tătaru

DISTRIBUIȚI
CINE ar trebui să fie viitorul ministru al Sănătății, după demiterea lui Vlad Voiculescu – Portretul-robot făcut de Nelu Tătaru

 

„Suntem într-o criză sanitară, suntem într-un moment în care Ministerul Sănătății are nevoie de un profesionist, are nevoie de un om care să înțeleagă sistemul, are nevoie de un om care să înțeleagă corpul medical, să înțeleagă pacientul și să înțeleagă și situația prin care trece populația generală în aceste zile. (…) Suntem într-un val trei destul de agresiv, în care oboseala își spune cuvântul peste tot, atât în populația generală, cât și în corpul medical, și ar trebui în acest moment o reactivare, dacă vreți să-i spunem așa, a tot ce înseamnă sistem medical, care e obosit după un an de zile. (…)

Ministrul nu poate acoperi totul. Ministrul nu este cel care vede totul, știe totul și dirijează neapărat totul. Nu, ministrul trebuie să aibă niște secretari de stat cărora să le împartă anumite atribuții și trebuie să aibă consilieri care să-l sfătuiască la un moment dat în anumite situații. Având în vedere că sunt și miniștri care nu sunt de specialitate, abordările sunt diferite. Am fost întrebat (…)  la începutul acestei guvernări, de ce face unul într-un fel și unul într-un fel. Sunt abordări diferite, atunci spuneam eu sunt chirurg, dânsul este economist (Vlad Voiculescu – n.red.). Cred că într-un sistem sanitar trebuie să gândim sanitar, partea sau ponderea economică este cea care vine după, când suntem într-o criză sanitară”, a declarat fostul ministru liberal al Sănătății Nelu Tătaru, miercuri seară la un post TV.

Totodată, acesta spune că în acest moment nu este binevenită schimbarea premierului, așa cum a cerut miercuri Alianța USR-PLUS, după demiterea lui Vlad Voiculescu.

„Nu, coaliția trebuie să aibă stabilitate și să rămână premier Florin Cîțu în acest moment”, a declarat Nelu Tătaru și a adăugat că trebuie păstrată coaliția, pentru că „este un guvern politic, iar acel ministru sau acel partid din această coaliție poate să aducă specialiștii în ministerul respectiv. (…) Cred că USR-PLUS poate gasi un profesionist care să ocupe portofoliul de la Sănătate și să aducă după el și specialiștii pentru a rezolva această criză sanitară”.

A confirmat, din nou, fostul ministru, că nu ar refuza să revină la Ministerul Sănătății: „Dacă partidul meu ar decide acest lucru, da, dar suntem într-o coaliție în care acest portofoliu este la USR”.

Citește și Nelu Tătaru nu exclude revenirea la conducerea Ministerului Sănătății. Ce spune despre unitățile mobile de la ATI