Acasă Sanatate Hunedoara: Secţia de cardiologie a spitalului judeţean va fi finalizată cu fonduri...

Hunedoara: Secţia de cardiologie a spitalului judeţean va fi finalizată cu fonduri alocate de Ministerul Sănătăţii

DISTRIBUIȚI

Noua secţie de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva va fi finalizată în următoarele două luni, după ce Ministerul Sănătăţii a alocat fonduri de investiţii pentru acest proiect în valoare de 2,5 milioane lei, a anunţat miercuri primarul municipiului Deva, Florin Oancea.

Într-o conferinţă de presă comună cu prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, edilul municipiului Deva a arătat că suma a fost aprobată şi că banii se vor regăsi în bugetul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara, astfel că lucrările la noua secţie de cardiologie se pot relua.

„Împreună cu prefectul judeţului Hunedoara, am fost la Bucureşti şi am discutat cu factorii de resort, inclusiv cu premierul şi ministrul Sănătăţii, am preluat problema finanţării la secţia de Cardiologie a spitalului judeţean. Aş spune, şi în urma demersurilor pe care le-am făcut, prezentând situaţia reală şi faptul că este absolut obligatoriu să se finalizeze lucrările la secţia de Cardiologie, Ministerul Sănătăţii a trimis o adresă către DSP Hunedoara prin care arată că a alocat suma de 2,5 milioane lei spitalului din Deva pentru finalizarea lucrărilor la secţia de Cardiologie, lucru care mă bucură foarte mult”, a declarat primarul municipiului Deva.

La rândul său, prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, a menţionat că din consultările cu specialiştii a rezultat faptul că pentru finalizarea tuturor lucrărilor de extindere a pavilionului central al spitalului ar fi nevoie de aproape 40 de milioane de lei.

„Acum am obţinut banii pentru secţia de Cardiologie. Estimăm că în termen de două luni secţia de Cardiologie a spitalului judeţean se va putea muta într-un spaţiu nou”, a spus prefectul.

El a menţionat că s-a adresat, din nou, Ministerului Sănătăţii, în vederea găsirii restului de bani pentru acoperirea costurilor de finalizare pentru alte spaţii noi, destinate altor secţii medicale. În opinia prefectului, sumele ar putea fi deblocate în trimestrele III şi IV ale acestui an.

Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva derulează un proiect de extindere cu noi spaţii ce vor fi destinate secţiilor medicale, între acestea numărându-se cele de Cardiologie şi Pediatrie. Noile spaţii sunt construite prin supraînălţarea, cu un etaj, a corpului principal al spitalului. AGERPRES / (A, AS – autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ada Vîlceanu)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare. Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro.

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro.