Acasă Sanatate Noi RESTRICȚII COVID pentru români! Belgia plasează 24 de zone din România...

Noi RESTRICȚII COVID pentru români! Belgia plasează 24 de zone din România în „Zona Roșie”. Carantina și testarea, obligatorii

DISTRIBUIȚI
Noi RESTRICȚII COVID pentru români! Belgia plasează 24 de zone din România în „Zona Roșie”. Carantina și testarea, obligatorii

Belgia și-a actualizat sâmbătă lista referitoare la regimul călătoriilor și a pus mai multe judeţe din România pe lista roşie, ceea ce înseamnă că pentru cetăţenii români care vin în Belgia din aceste zone vor fi obligatorii carantina și testarea COVID-19.

Lista cu județele din România AICI.

Belgia impune restricţii şi propriilor cetăţeni în relaţia cu România. 

Localitățile care sunt în „Zona Roșie” sunt grupate de autoritățile din Belgia pe zone:

– Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu (Centru),

– Brăila, Buzău, Constanța, Galați, Tulcea, Vrancea (Sud-Est),

– Arges, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova, Teleorman (Sudul Munteniei) și

– Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea (Sud-Vestul Olteniei).

Ce înseamnă „Zona Roșie”: Pentru cei care călătoresc în Belgia din zona roșie, carantina și testarea COVID19 sunt obligatorii la sosirea în Belgia.

Restul României rămâne în zona portocalie. Sunt recomandate carantină și testare”, pentru cei care vin din România în Belgia.

În plus, conform MAE din Belgia, NU sunt permise călătoriile neesențiale din Belgia în regiunile românești din „Zona Roșie”.

Alte regiuni din Europa incluse de belgieni în „Zona Roșie”

Zonele din România nu sunt singurele incluse pe lista roșie.

Următoarele regiuni sunt și ele vizate de măsura autoritățile din Belgia: Bulgaria (Severoiztochen, Yugozapaden), Franța (Mayenne), Spania (Aragon, Navarre, Barcelona și Lleida în Catalonia), Elveția (Lake Geneva region), Marea Britanie (Leicester).

Formularul Passenger Locator Form, completat înainte cu 48 de ore de a intra în Belgia

În plus, autorităţile belgiene au revizuit condiţiile pentru turiști. De la 1 august, aceștia vor trebui să completeze anterior, cu 48 de ore, intrării pe teritoriul belgian formularul online – Passenger Locator Form.