Acasă Sanatate (P) Îngrijire Bebeluş şi Puericultură – Curs gratuit pentru… tătici!

(P) Îngrijire Bebeluş şi Puericultură – Curs gratuit pentru… tătici!

DISTRIBUIȚI

Venirea pe lume a unui copil este însoţită, cu siguranţă, de multe emoţii din partea viitorilor părinţi. Rolul de părinte aduce bucurii unice, sentimentul de împlinire a familiei, dar şi griji, provocări şi noi responsabilităţi. Îngrijirea bebeluşului în primele luni de viaţă reprezintă o preocupare majoră pentru ambii părinţi.  

Comunitatea online Mami şi Copilul vine în întâmpinarea celor care aşteaptă un copil şi organizează cursuri gratuite de Îngrijirea Bebeluşului şi Puericultură

La finalul cursului, TATĂL primeşte „Atestat de absolvire a cursului de puericultură” şi poate beneficia de 10 zile de Concediu Paternal pentru a putea fi alături de mamă şi bebeluş oricând în primele 8 săptămâni de la naşterea copilului, conform legislaţiei în vigoare. 

Cursurile se desfăşoară lunar în Bucureşti, Braşov, Ploieşti, Piteşti, Bacău şi alte oraşe din ţară. Informaţiile despre data şi locul evenimentelor sunt anunţate periodic pe contul de Facebook al comunităţii Mami şi Copilul. Tot ce trebuie să faci este să dai „like” paginii Mami şi Copilul şi vei primi notificări cu toate detaliile privind evenimentele viitoare. 

Cel mai recent eveniment dedicat mămicilor şi tăticilor care doresc să afle informaţii utile şi bine documentate despre îngrijirea nou-născutului a avut loc pe data de 8 august, la Bucureşti, Cristal Palace Ballrooms. Cursul a fost susţinut de dr. Cristina Ianuc, psihoterapeut şi consilier în alăptare, care le-a explicat celor 150 de participanţi toate etapele necesare astfel încât să fie pregătiţi pentru a-şi îngriji bebeluşul încă din prima zi de venire acasă de la maternitate.

Tăticii – invitaţi să descopere, alături de mamici, cum trebuie îngrijit nou-născutul

Cursurile organizate de Mami şi Copilul au debutat în luna martie a acestui an, iar până în prezent, sute de mămici şi tătici au beneficiat de accesul la informaţii corecte privind îngrijirea nou-născutului.

Informaţiile obţinute în cadrul cursului îi ajută pe tătici să se bucure, alături de mamă, de primele zile petrecute acasă cu bebeluşul, implicându-se activ la îngrijirea, băiţa şi masajul celui mic. Astfel, taţii se pot bucura pe deplin de noul rol de tată. Ştiind să ofere grijă şi atenţie celui mic, tatăl îi oferă şi mamei timp preţios de odihnă sau pentru ea însăşi. 

Cursul durează 4 ore şi este interactiv, participanţii având posibilitatea să adreseze întrebări la finalul fiecărui modul de informaţii. 

Cursul cuprinde informaţii despre:

•    Camera bebelusului
•    Cum arata bebelusul la naştere?
•    Somnul bebeluşului
•    Când scoatem nou-născutul afară?
•    Plânsul şi colicile bebeluşului
•    Masajul nou-născutului
•    Baia nou-născutului
•    Igiena nou-născutului
•    Schimbarea scutecului
•    Hrănirea nou-născutului
•    Alăptarea: beneficii, reguli, dificultăţi, mituri
•    Diversificarea 

Alături de atestatul de absolvire a cursului, participanţii primesc o cutie cadou în care se află obiecte necesare pentru îngrijirea bebeluşului şi broşuri cu informaţii utile. 

Înscriere şi informaţii suplimentare

Înscrierile la cursuri se fac online prin completarea unui formular disponibil pe site-ul mamisicopilul.ro, accesând link-ul: https://mamisicopilul.ro/inscrieri-cursuri-puericultura/. Cei care se înscriu primesc confirmarea pe email, precum şi alte detalii. 

Informaţii suplimentare se pot obţine printr-un email la adresa cursuri@mamisicopilul.ro sau telefonic la 0732.887.476. 

Părinţii care sunt din localităţi unde nu se ţine cursul au posibilitatea de a-l efectua online, iar în urma trecerii testului pot obţine atestatul. Cursul online poate fi accesat aici: https://youtu.be/p_ipftgtDh4

Despre Mami şi Copilul

Mami şi Copilul este o platformă online dedicată mămicilor şi tăticilor din România. Proiectul este dezvoltat cu sprijinul GTS Solution.

Comunitatea Mami şi Copilul are misiunea de a oferi informaţii de calitate, de a ajuta părinţii aflaţi la început de drum şi de a le oferi toate resursele informaţionale de care au nevoie.