Acasă Sanatate Prezența la ore a elevilor din anii terminali și în scenariul roșu...

Prezența la ore a elevilor din anii terminali și în scenariul roșu și masca la orele de Sport, pe masa Ministerului Sănătății. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

DISTRIBUIȚI
Prezența la ore a elevilor din anii terminali și în scenariul roșu și masca la orele de Sport, pe masa Ministerului Sănătății. Anunțul lui Sorin Cîmpeanu

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni seara că a trimis Ministerului Sănătății propunerea ca elevii din clasele a VIII-a și a XII-a să poată să meargă la școală și în scenariul roșu pentru a fundamenta „un punct de vedere consolidat din perspectivă epidemiologică”

„Este extrem de important să le putem da șansa elevilor de a se pregăti pentru aceste examene în condiții de siguranță. Iar această șansă presupune, în primul rând, prezența la școală.

Aș vrea să putem lua această decizie cât mai responsabil și cât mai curând, pentru că am văzut cu toții trendul ascendent al ratei de infectare. Trendul ascendent care va duce multe dintre localități în scenariul roșu, deci în situația în care elevii din clasele terminale nu vor mai ajunge la școală”, a spus Cîmpeanu, luni seară, la un post TV.

Legat însă de a da de posibilitatea părinților și familiilor elevilor de a decide în anumite cazuri predarea online, Sorin Cîmpeanu a spus că „o să analizăm modalitatea”. 

Sorin Cîmpeanu a anunțat, luni seară, și că a mai transmis la MS și o analiză a Comisiei Europene privind măsurile luate în statele membre în această problemă, potrivit căreia în nicio țară elevii nu ar fi obligați să poarte masca.